Brownies

Verantwoorde vegan brownies met amandelen, walnoten, dadels en cacao.

  • Blender
  • Koffiemolen
  • 110 gram amandelen
  • 80 gram walnoten
  • 250 gram dadel(s)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 snufje(s) keltisch zeezout
  • 1 scheutje heet water

Optioneel ter garnering

  • naar smaak cacaonibs
  • naar smaak kokosrasp
  1. Maak kleine stukjes van de amandelen en de walnoten. Ik gebruikte hiervoor de blender. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken als je de noten zeer fijn wilt malen.
  2. Doe de gehakte nootjes in een kom en voeg hier ook de cacao en een snufje zeezout aan toe.
  3. Doe de dadels met een scheutje heet water in de blender. Laat de blender aan totdat je een smeuïge dadelpap hebt.
  4. Voeg de dadelpap toe aan de kom met droge ingredienten en kneed het geheel goed.
  5. Leg een stuk bakpapier op een bord (ik gebruikte hiervoor 4-in-1 huishoudpapier) en doe het beslag erop. Je kunt nu een stuk bakpapier bovenop het beslag leggen en met een deegroller (of drinkglas) het beslag platdrukken. Snijd het ‘gebak’ (bijvoorbeeld in 12 vierkanten). Zet het even in de koelkast alvorens het te serveren. Eet smakelijk!
Tussendoortje
Brownies, Cashewnoten, Vegan, Verantwoordtussendoortje