Bananenbrood

Maak je eigen eiwitrijk, zoet bananenbrood.

  • 50 gram havermout
  • 120 gram boekweitmeel
  • 70 gram amandelmeel
  • 1 theelepel(s kaneel
  • 1,5 theelepel(s) bakpoeder
  • snufje keltisch zeezout
  • 3 eetlepel(s) lijnzaad
  • 50 mililiter water
  • 2 banaan/bananen (zeer rijp)
  • 5 dadel(s)
  • 3 eetlepel(s) rozijnen
  • 3 eetlepel(s) pompoenpitten
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Maal het lijnzaad met een koffiemolen en doe het in een glas met 50 ml warm water. Laat dit even rusten.

  3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.

  4. Prak de bananen en snijd de dadels in kleine stukjes. Voeg alvast het lijnzaadmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng het geheel goed door (hiervoor heb je geen mixer nodig, dit lukt ook met een vork). Voeg nu ook de geprakte banaan toe.

    Als laatste meng je de pompoenpitten en de rozijnen door het beslag. Neem een cakeblik en plaats hierin een vel bakpapier. Schep het beslag erin.

  5. Plaats het cakeblik 30 minuten in de oven. Laat het brood goed afkoelen alvorens het te eten.

  6. Eet smakelijk!