Boekweitcrackers

Heerlijke glutenvrije crackers met een Italiaans karakter.

  • 150 gram boekweitgraan
  • 20 gram lijnzaad
  • 65 mililiter water
  • 25 gram kokosolie (virgin)
  • 8 gram rozemarijn
  • 5 gram keltisch zeezout
  • snufje zwarte peper
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Maal het boekweitgraan, ik gebruikte hiervoor een elektrische koffiemolen. Maal ook het lijnzaad en doe dit in een glas met 65 ml water (laat dit 5 minuten staan).
  3. Doe het boekweitgraan, het lijnzaad, de vloeibare kokosolie, het water en de kruiden bij elkaar en meng het geheel.
  4. Bekleed een (bak)plaat met bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en gebruik een pizzasnijder of mes om er brede repen van te snijden. Plaats je crackers 15 minuten in de oven.
  5. Laat de crackers afkoelen (hierdoor worden ze knapperiger).
  6. Serveer de crackers met bijvoorbeeld de zelfgemaakte spreads die je ook bij de recepten kunt vinden.