Bonenburgers

Heerlijke bonenburgers om zo te eten of op een broodje.

  • 250 gram zwarte bonen
  • 1 grote ui(tjes)
  • 60 gram gezeefde tomaten
  • 40 gram havermeel
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel(s) gemalen komijnzaad
  • naar smaak keltisch zeezout
  • naar smaak zwarte peper
  • 0,5 courgette(s)
  • 0,5 rode paprika(s)
  1. Kook de zwarte bonen totdat ze gaar zijn. Prak de bonen vervolgens met een vork. Snijd de uien en bak deze totdat ze glazig zijn. 

  2. Snijd de groenten en doe deze in een kom, samen met de gebakken ui en de geprakte bonen. Voeg de kruiden toe en meng het geheel goed door. 

  3. Voeg de tomatensaus en het havermeel toe terwijl je goed blijft roeren. 

  4. Doe wat kokosolie in een koekenpan. Gebruik je handen om de bonenburgers een goede vorm te geven. Bak de bonenburgers aan twee zijden goudbruin.

  5. Serveer de bonenburgers naast je hoofdgerecht of op een broodje. Eet smakelijk!