Hummus

Heerlijk zelfgemaakt eiwitrijk beleg met kikkererwten.

  • 250 gram kikkererwten
  • 3 eetlepel(s) tahin
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) water
  • een scheutje olijfolie
  • 0,5 theelepel(s) gemalen komijnzaad
  • een snufje keltisch zeezout
  1. Kook de kikkererwten zodat deze zacht worden (wanneer je ze eerst een nacht laat weken, hoef je ze minder lang te koken).  Gebruik je kikkererwten uit een pot? Dan hoeven deze uiteraard niet meer te koken.

  2. Doe eerst de tahin en het citroensap in je blender. Wanneer deze goed gemixt zijn, voeg je de kikkererwten, het water, de gepelde knoflook en de olijfolie ook toe en zet je de blender weer aan.

  3. Doe vervolgens de inhoud van de blender in een kom en voeg gemalen komijnzaad, zout en peper toe naar smaak. Meng het geheel nog even goed door. 

  4. Bewaar de hummus in de koelkast. Serveer de hummus op een cracker of op een sneetje brood. Eet smakelijk!