Tomatenspread met basilicum

Een heerlijke spread met de gouden combinatie tomaat en basilicum.

  • 230 gram tomaat/tomaten
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 100 gram olijfolie
  • 6 dadel(s)
  • 25 gram citroensap
  • 10 gram basilicum
  • 14 gram keltisch zeezout
  • 3 gram chilipeper
  • 110 gram zonnebloempitten
  1. Gebruik een blender of keukenmachine om alle ingrediënten, op de zonnebloempitten* na, te bewerken.
  2. Voeg 110 gram zonnebloempitten toe aan een koffiemolen en vermaal de zonnebloempitten.
  3. Voeg het zonnebloempitmeel toe aan het mengsel. Wanneer je een sterke blender of keukenmachine bezit, kun je ervoor kiezen deze te gebruiken om het zonnebloempitmeel en het mengsel te mixen.
  4. Eet smakelijk!
  5. Tip:

    Wissel de kruiden af. Voeg bijvoorbeeld eens 15 gram paprikapoede toe in plaats van de basilicum. Of gebruik andere kruiden, zoals oregano of rozemarijn. Hierdoor krijg je een variatie van deze heerlijke, oergezonde spread!