Erwtenhummus

Heerlijk zelfgemaakt eiwitrijk beleg met erwten.

  • Blender
  • 175 gram erwten
  • 2 eetlepel(s) tahin
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0,5 theelepel(s) gemalen komijnzaad
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje zwarte peper
  1. Doe eerst de tahin en het citroensap in je blender. Wanneer deze goed gemixt zijn, voeg je de erwten en de olijfolie ook toe en zet je de blender weer aan.

  2. Doe vervolgens de inhoud van de blender in een kom en voeg gemalen komijnzaad, zout en peper toe naar smaak. Meng het geheel nog even goed door. 

  3. Bewaar de hummus in de koelkast. Serveer de hummus op een cracker of op een sneetje brood. Eet smakelijk!

Bijgerecht, Borrelhapje
Erwten, Hummus, Kikkererwtenhummus, Tahin, Zoutig beleg