Falafelmix

Deze falafelmix is een droog mengsel en kun je lang bewaren. Voeg enkel wat water en citroensap toe en je kunt ze direct bakken. Superhandig voor als je niet héél veel tijd hebt en bovendien ook heel lekker en gezond!

  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 0,5 eetlepel(s) keltisch zeezout
  • 0,4 eetlepel(s) peterselie
  • 0,4 eetlepel(s) oregano
  • 0,25 eetlepel(s) knoflookpoeder
  • 0,25 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel(s) koriander
  • 0,5 eetlepel(s) kurkuma
  • 0,3 eetlepel(s) chilipeper
  • 0,5 eetlepel(s) wijnsteenbakpoeder
  1. Per 100 gram van de mix, heb je 55 gram heet water nodig en 30 gram citroensap. Voeg dit bij elkaar en laat het een kwartiertje indikken.

  2. Maak schijfjes van de mix en bak ze in de pan in wat kokosolie. Uiteraard kun je er ook balletjes van maken en deze frituren.

  3. Eet smakelijk!

Bijgerecht
Oosters
Eiwitrijk, Falafel, Falafelmix, Kikkererwten, Vegan, Vleesvervanger