Chili sin carne

Vegan chili met paprika en erwten

  • 2 tomaten
  • 1 ui(tjes)
  • 1 rode paprika(s)
  • 60 gram erwten
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 0,5 theelepels chilipeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • naar smaak keltisch zeezout

Voor de omelet

  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • 50 ml water
  • 0,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • naar smaak keltisch zeezout
  1. Kook de zwarte bonen (je kunt ook bonen uit een pot gebruiken). Snijd de uien en bak deze totdat ze glazig zijn. 

  2. Snijd de tomaten en de paprika. Doe vervolgens de uien, erwten, paprika, tomaat en de bonen in een kom. Voeg hier het zeezout, de chilipeper, de paprikapoeder en de oregano aan toe.

  3. De 'omelet' maak je als volgt; pak een kom en doe hier het kikkererwtenmeel in, voeg al roerende het water toe. Op het laatst voeg je de kruiden toe en roer je het geheel nogmaals goed door. Laat wat kokosolie smelten in een koekenpan en giet het beslag in je pan. Wanneer de 'omelet' goudbruin is (aan beide zijden), haal je 'm uit de pan en snijd je er stukjes van. 

  4. Verwarm de ingrediënten van de chili in een pan. Wanneer je ook de 'omelet' hebt gemaakt, voeg je deze als laatste toe, gezien de structuur van de 'omelet' kan veranderen door het vocht in de saus. 

  5. Serveer de chili sin carne bijvoorbeeld met rijst, wraps of brood. Eet smakelijk!