Courgette lasagne

Een overheerlijke vegan lasagne…

Voor de pastasaus

  • 600 gram gezeefde tomaten
  • 120 gram boekweitmeel
  • 125 gram paprika(s)
  • 2 tomaten

Voor de "kaassaus"

  • 150 gram cashewnoten
  • 5 gram basilicum
  • 2 gram oregano
  • 2 gram zwarte peper
  • 5 gram keltisch zeezout
  • 30 gram citroensap
  • 60 gram water

Voor de lasagne 'bladen'

  • 120 gram courgette(s)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de cashewnoten (ik gebruik hiervoor een koffiemolen). Meng hierna in een kom het cashewnotenmeel samen met de overige ingrediënten voor de 'kaassaus'. 

  2. Doe de tomatensaus en het boekweitmeel in een kom en mix het geheel. Voeg op het laatst de gesneden paprika en tomaten toe en meng het geheel. 

  3. Snijd de courgette in plakken, ik gebruikte hiervoor een dunschiller. 

  4. Vet een ovenschaal (met kokosolie) in en maak lagen, eerst de pastasaus dan de courgette en daarna de 'kaassaus' en zo verder. Eindig met een laag courgette en daarna pastasaus. 

  5. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Laat het geheel even afkoelen alvorens het op te dienen. Eet smakelijk!