Eiwitrijk linzengerecht

Een heerlijk zoetzuur gerecht met olijven, linzen en kikkererwtenmayonaise.

  • 190 gram tomaat/tomaten
  • 140 gram rode paprika(s)
  • 120 gram olijven
  • 700 gram gekiemde linzen

Voor de saus:

  • 100 gram kikkererwten ((gekiemd))
  • 45 gram dadel(s)
  • 20 gram olijfolie
  • 30 gram lijnzaadolie
  • 25 gram citroensap
  • 25 gram appelciderazijn
  • 25 gram water
  • 6 gram keltisch zeezout
  • 2 gram kerrie
  1. Kook de linzen (tenzij je gekiemde linzen hebt). Snijd de rode paprika, de tomaat en de olijven. Doe dit bij elkaar in een pan.
  2. Ontpit de dadels. Gebruik een blender (of staafmixer) om de ingrediënten van de saus te bewerken. Wanneer je met de vloeibare ingrediënten begint, gaat dit gemakkelijker. Als laatste doe je de kikkererwten in de blender erbij.
  3. Warm de linzen, paprika, tomaat en olijven op. Gebruik een andere pan om de saus in op te warmen.
  4. Schep het linzengerecht op borden, of doe het in schaaltjes. Giet de saus er over heen en eet smakelijk!