Quinoa met cashewsaus

  • 300 gram quinoa
  • 300 gram olijven
  • 12 augurk(en)

Voor de saus:

  • 140 gram cashewnoten
  • 80 gram water
  • 50 gram citroensap
  • 3 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • naar smaak keltisch zeezout
  1. Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking.
  2. Maal de cashewnoten, ik gebruikte hiervoor een elektrische koffiemolen.
  3. Snijd de olijven en de augurken in plakjes en zet deze even aan de kant.
  4. Neem het cashewnotenmeel en doe dit samen met het zeezout, de citroensap en het water in een schaaltje. Roer het goed door. Voeg nu ook de mayonaise toe en roer nog even verder.
  5. Giet de quinoa af en doe de augurken en olijven erbij. Wanneer je dit goed gemixt hebt, voeg je de saus toe en meng je alles nog even goed door. Indien nodig kun je het geheel nog even opwarmen. Eet smakelijk!