Quinoa salade

Een overheerlijk recept met (gekiemde) quinoa.

  • 130 gram quinoa
  • 35 gram lijnzaad
  • 35 gram sesamzaad
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 130 gram olijven
  • 5 eetlepels peterselie
  • 3 handjes sla
  • 30 gram citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 5 gram keltisch zeezout
  1. Quinoa is veel beter opneembaar als het gekiemd is. Leg daarom de quinoa twee dagen voor het bereiden van deze salade in een schaaltje water. Na één dag kun je de quinoa uit het schaaltje halen en afspoelen. Bewaar het vervolgens zonder water (maar wel vochtig) minstens een dag, waarna waarschijnlijk de quinoa al gekiemd zal zijn.

  2. Bak 35 gram lijnzaad, 35 gram sesamzaad en 35 gram zonnebloempitten samen met 15 gram citroensap en 5 gram zeezout.

  3. Snijd de komkommer, de tomaten en de olijven in stukjes en doe deze in een schaal. Voeg nu ook de sla, de peterselie, de gekiemde quinoa en de zaden en pitten toe (wanneer deze zijn afgekoeld!).

  4. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap, 1/2 theelepel zwarte peper.

  5. Schenk de dressing over de salade. Eet smakelijk!

  6. Voor een extra smaakje dat zich thuis zal voelen in dit recept, voeg je twee of drie theelepels mosterd toe aan de dressing.