Zwarte rijst met kikkererwtensaus

Eiwitrijk en smaakvol rijstgerecht

  • 650 gram zwarte rijst
  • 150 gram rode paprika(s)
  • 400 gram sperziebonen

Voor de saus

  • 100 gram dadel(s)
  • 25 gram olijfolie
  • 50 gram lijnzaadolie
  • 50 gram citroensap
  • 50 gram appelciderazijn
  • 50 gram water
  • 9 gram keltisch zeezout
  • 2 gram kurkuma
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Snijd de rode paprika en laat de sperziebonen uitlekken. Schud de rijst af en doe de rijst, de paprika en de sperziebonen in een pan.

  2. Ontpit de dadels. Gebruik een blender (of staafmixer) om de ingrediënten van de saus te bewerken. Wanneer je met de vloeibare ingrediënten begint, gaat dit gemakkelijker. Als laatste voeg je het kikkererwtenmeel toe aan het mengsel.

  3. Warm de rijst, sperziebonen en paprika op. Gebruik een andere pan om de saus in op te warmen.

  4. Schep de zwarte rijst op borden, of doe deze in schaaltjes. Giet de saus eroverheen en eet smakelijk!