Blauwe bessenpudding

Maak je eigen blauwe bessenpudding met een chocoladelaagje.

  • 250 gram diepvries blauwe bessen
  • 3 banaan/bananen
  • 300 ml appelsap
  • 30 gram citroensap
  • 6 dadel(s)
  • 10 gram kokosolie (virgin)
  • 100 gram chiazaad

Topping

  • 30 g cacaomassa
  • 25 g cacaoboter
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  1. Gebruik een blender of keukenmachine om alle ingrediënten, op het chiazaad en de topping-ingrediënten na, te bewerken.

  2. Voeg het chiazaad toe aan een koffiemolen en vermaal het chiazaad. Voeg vervolgens het chiazaadmeel toe aan het mengsel. Wanneer je een sterke blender of keukenmachine bezit, kun je ervoor kiezen om de chiazaad niet met de koffiemolen te vermalen, maar direct in de blender te mixen met de rest van de ingrediënten.

  3. Serveer de blauwe bessenpudding in schaaltjes. Als je een laagje chocolade eroverheen wilt, smelt je de cacaomassa en cacaoboter in een smeltpannetje en meng je dit samen met de kokosbloesemsuiker. Giet dit vervolgens over de chocoladepudding heen en zet de schaaltjes nog even in de vriezer. Zodra de chocolade gestold is, kun je het serveren.

  4. Eet smakelijk!