Rabarber muffins

Deze overheerlijke vegan rabarbermuffins zijn ook nog eens volledig glutenvrij en verantwoord gezoet.

  • 140 gram Boekweitmeel
  • 80 gram Amandelen ((maal ze zelf met je koffiemolen))
  • 2 theelepel(s) Bakpoeder
  • 0,5 theelepel(s) Baking soda
  • 2 theelepel(s) Kaneel
  • 2 theelepel(s) Gember
  • 1 snufje(s) Keltisch zeezout
  • 200 ml Plantaardige melk ((Kijk tussen de recepten voor je eigen amandelmelk))
  • 40 ml Kokosolie (Ontgeurd)
  • 2,5 eetlepel(s) Dadelstroop
  • 1 theelepel(s) Appelciderazijn
  • 3 stelen rabarber
  1. Maal de amandelen met je koffiemolen of gebruik amandelmeel. Laat ondertussen de kokosolie smelten.

  2. Voeg het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, gember en Keltisch zeezout toe aan een schaal en meng het goed.

  3. Voeg de amandelmelk, kokosolie, dadelstroop en appelciderazijn toe aan de mix.

  4. Snij de rabarber in kleine stukjes en voeg ze toe aan je mix.

  5. Voeg de mix toe aan cupcakevormpjes toe en plaats het ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden celcius.

  6. Na ongeveer 20 minuutjes zijn jouw muffins klaar, smakelijk!

Tussendoortje
Boekweit, Dadelstroop, Glutenvrij, Plantaardig, Rabarber, Vegan