Chocoladeijs

Dit vegan chocoladeijs maak je met de hoofdingrediënten banaan en cacaopoeder.

  • 3 banaan/bananen
  • 3 eetlepel(s) cacaopoeder
  • 10 gram cacaoboter
  • 10 gram kokosolie
  • Naar smaak blokjes chocolade van vivani 75%
  1. Snijd de bananen in plakjes en leg deze even in de vriezer. Ik legde ze op bakpapier, hierdoor kon ik ze gemakkelijk gebruiken.
  2. Laat de kokosolie en de cacaoboter smelten, ik gebruikte hiervoor een smeltpannetje.
  3. Doe de bevroren plakjes banaan met de gesmolten oliën in de blender en zet deze aan (op een stand die geschikt is voor ijsblokjes). Wanneer het mengsel smeuïg is, voeg je het cacaopoeder ook toe aan de blender.
  4. Snijd de blokjes chocolade in stukjes en meng deze door het geheel. Doe het geheel in een kom en plaats deze in de vriezer.
  5. Na ongeveer 3 uur kun je het ijs verdelen over twee schaaltjes. Eet smakelijk!