Gemberkoekjes

Verantwoord gezoet met appelsap en verder ook enkel verantwoorde ingrediënten.

  • 200 gram havermeel
  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram kokosolie
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 ml appelsap
  • 2 el gemberpoeder
  • 2 tl zuiveringszout
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Laat de kokosolie smelten en doe deze samen met de appelsap en de stukjes gedroogde abrikoos in je blender (of gebruik een staafmixer).
  4. Voeg het mengsel uit je blender toe aan de kom met droge ingrediënten en gebruik een vork om er een mooi geheel van te maken.
  5. Maak platte, ronde hoopjes deeg (dit kun je doen door twee lepels te gebruiken, of gewoon met de hand). Plaats je koekjes 15 minuten in de oven.
  6. Laat de koekjes afkoelen (hierdoor worden ze steviger). Eet smakelijk!