Amandelchocolade met vanille

Deze overheerlijke pure chocolade met een vleugje vanille is het perfecte verantwoorde tussendoortje.

  • Koffiemolen
  • Smeltpannetje
  • 50 gram Cacaoboter
  • 33 gram Cacaomassa
  • 30 gram Cacaopoeder
  • 60 gram Dadelstroop
  • 90 gram Amandel (Gemalen)
  • 1 vleugje(s) Vanillepoeder
  1. Smelt de cacaoboter en cacaomassa in een smeltpannetje.

  2. Voeg de dadelstroop toe aan het mengsel.

  3. Maak met de koffiemolen meel van de amandelen.

  4. Voeg het amandelmeel samen met het cacaopoeder toe aan de cacaoboter en de cacaomassa. Voeg ook het vanillepoeder toe aan het mengsel en roer goed totdat alles is opgelost.

  5. Giet het mengsel in een mal naar keuze, of giet het mengsel over bakpapier.

  6. Zet het een half uurtje in de vriezer en je hebt je eigen overheerlijke verantwoorde chocolade!

Tussendoortje