Vegan kruidnoten

Maak je eigen verantwoorde vegan glutenvrije kruidnoten!

  • 140 gram dadel(s)
  • 155 gram boekweitmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram kokosolie
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje(s) keltisch zeezout
  • 1 scheutje(s) water
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C, en laat de dadels ongeveer 15 minuten weken in warm water.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en laat de kokosolie smelten.
  3. Voeg de (vloeibare) kokosolie toe aan het mengsel met droge ingrediënten en maak er een goed samenhangend geheel van.
  4. Snijd de dadels in kleine stukje en doe deze met een beetje water in de blender. Wanneer de dadels goed gepureerd zijn, voeg je ook de dadelpuree toe aan de kom.
  5. Kneed het deeg en maak vervolgens kleine bolletjes ervan. Plaats de kruidnoten ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en eet smakelijk!