3,99
Earn 9 Reward Points

Deze smaakmaker is duurzaam verbouwd zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Kerrie is ervoor bedoeld om diverse gerechten van een licht pittige smaak te voorzien. Licht pittig, omdat deze kerriemix in Engelse stijl de milde variant is van de oorspronkelijke Aziatische. Deze kerrie heeft, ondanks de verschillende omgevingsinvloeden waarin hij groeit in vergelijking met ‘gewone’ kerrie, precies dezelfde smaakeffecten. In de meeste gevallen worden gerechten die worden bereid met kerriepoeder, geserveerd met rijst.

4 op voorraad

Beschrijving

Dit kruid is kruidig en zacht zoet van smaak. In tegenstelling tot wat velen denken, is kerrie geen specerij op zich, maar een combinatie van diverse specerijen en kruiden. De warme, gele kleur van het kerriepoeder zorgt ook nog eens voor een mooie uitstraling. Zijn karakteristieke smaak komt het beste naar voren wanneer je de kruidenmix aan het begin van het bereidingsproces toevoegt.

Dit kruid is verpakt in een composteerbaar zakje. Er zit precies evenveel in als in onze glazen potten. Met onze kruiden ben je ervan verzekerd dat je jouw overheerlijke gerechten op een smaakvolle, verantwoorde manier kruidt.

In het kort
Kerrie:
-Duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen
-Dit kruid is een combinatie van verschillende gezonde kruiden, zoals kurkuma en gember
-Zonder kunstmatige toevoegingen
-Geschikt voor veganisten
-Bevat 68 gram duurzaam geproduceerde kerrie (zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen)

De verpakking
Dit is een navulling voor de glazen potten met natuurlijke kurken dop. Uiteraard heeft dit zakje een zelfde inhoud als de glazen potten. Dit “plastic” zakje is gemaakt van composteerbaar materiaal en kan dus gewoon in de groencontainer.
De navullingen zijn enkel bedoeld om de kruidenpot opnieuw te vullen. Gezien de zakjes van composteerbaar materiaal zijn gemaakt, zullen de zakjes binnen enkele weken composteren. Wij vullen de navullingen zodra je een bestelling plaatst. Wij adviseren binnen een week de navullingen te legen in de kruidenpotten.

Ingrediënten pure kerrie
Koriander*, kurkuma*, rijstmeel*, fenegriek*, komijn*, gember*, kruidnagel*.
*= op een duurzame manier geproduceerd, zonder pesticiden of andere chemische middelen

Koel en droog bewaren.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
Bevat koriander

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1373,5kJ / 328 kcal
Vetten 9,8 gram
  Waarvan verzadigd 1,3 gram
Koolhydraten 34,2 gram
  Waarvan suikers 1,5 gram
Eiwitten 11,9 gram
Vezels 16,1 gram
Zout 5 gram

Land van herkomst
Duitsland

Namens de aarde; bedankt voor je hulp!
Door dit product te kopen draag je bij aan een plasticvrije wereld. Daarnaast zijn er bij het produceren van dit product geen pesticiden of andere chemische middelen gebruikt, waardoor de natuur schoon blijft! Jij blij, en de aarde ook!