4,99
Earn 12 Reward Points

Deze smaakmaker is duurzaam verbouwd zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen. Deze paprikapoeder komt rechtstreeks uit het zonovergoten Spanje. Het is het milder smakende familielid van de Spaanse peper. Paprika betekent dan ook eigenlijk ‘zoete peper’. Alhoewel dit paprikapoeder voor Spanjaarden wellicht zoet smaakt, definiëren wij het liever als mild zoet en heel licht pittig. In dat opzicht is het veel minder uitgesproken van smaak dan cayennepeper en chilipoeder, die soms in staat lijken je in vuur en vlam te zetten.

1 op voorraad

Beschrijving

Dankzij het feit dat deze paprikapoeder geen sterk uitgesproken smaak heeft en zowel als licht zoet en licht pittig is te definiëren, kun je er alle kanten mee op. De uitgesproken smaak die je met deze paprikapoeder aan je gerechten geeft, is te danken aan het feit dat de paprika gedurende zijn leven van de Zuid-Europese zon heeft mogen genieten. Zonder kunstmatige stoffen zoals bestrijdingsmiddelen. Zo wordt de paprika en dus ook zijn poeder niet alleen voller van smaak, maar ook nog eens een stuk gezonder. Het paprikapoeder komt overigens niet van de blokvormige paprika’s zoals wij die hier voornamelijk kennen, maar van speciaal geselecteerde puntpaprika’s. Ook deze zijn familie van de Spaanse peper, maar een stuk milder van smaak.

Dit kruid is verpakt in een composteerbaar zakje. Er zit precies evenveel in als in onze glazen potten. Met onze kruiden ben je ervan verzekerd dat je jouw overheerlijke gerechten op een smaakvolle, verantwoorde manier kruidt.

In het kort
Paprikapoeder:
– Duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen
–  In 100 gram paprika zit 100% van de ADH vitamine A en zelfs ruim 200% van de ADH vitamine C
– Zonder kunstmatige toevoegingen
– Bevat geen allergenen
– Geschikt voor veganisten
– Bevat 85 gram duurzaam geproduceerde paprikapoeder (zonder gebruik van pesticiden of andere chemische middelen)

De verpakking
Dit is een navulling voor de glazen potjes met natuurlijke kurken dop. Uiteraard heeft dit zakje een zelfde inhoud als de glazen potjes. Dit “plastic” zakje is gemaakt van composteerbaar materiaal en kan dus gewoon in de groencontainer. De navullingen zijn enkel bedoeld om de kruidenpot opnieuw te vullen. Gezien de zakjes van composteerbaar materiaal zijn gemaakt, zullen de zakjes binnen enkele weken composteren. Wij vullen de navullingen zodra je een bestelling plaatst. Wij adviseren binnen een week de navullingen te legen in de kruidenpotten.

Ingrediënten pure paprikapoeder
100% paprikapoeder*.
*= op een duurzame manier geproduceerd, zonder pesticiden of andere chemische middelen

Koel en droog bewaren.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
Bevat geen allergenen.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1495kJ / 337 kcal
Vetten 13 gram
  Waarvan verzadigd 2,1 gram
Koolhydraten 34,9 gram
  Waarvan suikers 33,2 gram
Eiwitten 14,8 gram
Vezels 20,9 gram
Zout 0 gram

Land van herkomst
Spanje

Namens de aarde; bedankt voor je hulp!

Door dit product te kopen draag je bij aan een plasticvrije wereld. Daarnaast zijn er bij het produceren van dit product geen pesticiden of andere chemische middelen gebruikt, waardoor de natuur schoon blijft! Jij blij, en de aarde ook!